top of page

Proč se naučit jezdit na kole

Aktualizováno: 20. 11. 2022

Cyklistika Vám může změnit život.

Jakmile ji pořádně objevíte, zjistíte, že se jedná o nekonečný zdroj zábavy, že jste na kole úplně svobodní a zároveň i něco natrénujete. A navíc se jedná o nejlepší způsob dopravy. Auto Vás může dostat tam, kam chcete rychleji, ale nemůže jet dál než kolo.



Mnoho lidí přirovnává jízdu na kole ke svobodě, a to bez ohledu na to, na čem jedou a kam jedou.


Naučit se jezdit na kole, také znamená významně si rozšířit obzory a poznat nové krajiny.

Pokud se nacházíte v oblasti, jakou je Šumava objevíte skutečný ráj. Můžete se nechat rozmazlovat možnostmi, které se vám zde nabízejí. Zadov nebo Kvilda splní všechna Vaše sportovní, estetická, tréninková i jakákoli další očekávání. Poznávání přírody v sedle kola je zde velmi lákavé.


Jakmile se naučíte jezdit na kole už to nikdy nezapomenete.

Nikdo se, ale nenaučí jezdit na kole z knihy nebo z videa. Učíte se tím, že se rozhodnete to zkusit a uděláte to. Většinou v dětství, zkoušíte to znovu a znovu, až přijde Váš slavný den a jedete.

Později, ale třeba zjistíte, že chcete umět víc nebo delší dobu nejezdíte a pak se mohou dostavit strach a obavy. To mívá občas každý, když je situace nad jeho síly. To potom máte svázané ruce i nohy.





A to nám vlastně připomíná, proč jsme založili bikovou školu. Naším cílem je naučit vás, jak kolo zcela bezpečně ovládat.


Taky si občas nevěříme a často máme strach. Ale se strachem bojujeme lépe, když víme, co máme dělat.

Jak držet řídítka, jak pracovat s vlastním těžištěm nebo jak zapojit během jízdy ruce. Zkrátka se řídíme heslem, kdo je připraven není překvapen.


Umět si užít horské cestičky, zvládat i těžší sjezdy je o cviku, který jen tak sami nezískáte. A tak, když se rozhodnete, nás společně nás čekají neobjevená místa Šumavy, kde nás cyklistika moc baví.






54 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page