top of page

Rozhledna na Zadově

Aktualizováno: 9. 11. 2022

Původnímu účelu už mnoho let nesloužil. Svým vzhledem je mezi rozhlednami velmi originální.



To je skokanský můstek na Zadově, který se stal netradiční rozhlednou. Nejen na Šumavě patří tedy mezi rozhledny, které jsou zajímavé i svým původním účelem.


Pohled z ptačí perspektivy Vám umožňuje již 4 rokem, za tu dobu si vybudovala pevné místo mezi šumavskými rozhlednami. Po vystoupání 158 schodů získáte nadhled nad zadovskou krajinou, získáte skvostný pohled daleko do údolí



Netrpíte-li závratí, vychutnáte si šumavská panoramata, možná vás ochromí zvláštní pocit svobody, volnosti, sounáležitosti s šumavskou přírodou.

Oblibě se těší, také proto, že návštěvník se na chvíli může vžít do pocitu skokana na lyžích při jeho rozjímání na nájezdové věži, která je součástí výstupu na vrchol rozhledny.


Zadovská rozhledna je určitě dobrá volba, jako docela obyčejná pozvánka na víkendový rodinný výlet. Měřítka krásy má, každý výletník jiné, ale zadovská rozhledna Vás jistě nezklame a romantika pohledy do kraje, které Vás zde čekají zejména v období podzimních inverzí, Vás přinutí k opakované návštěvě.


Pro úspěšný výlet „nad mraky“ se vyplatí sledovat předpověď počasí, monitorovat kamery umístěné na kopcích a jakmile se objeví inverzní mlhy, přijeďte za pohádkovou krásou na Zadov.



Za ideálních podmínek se ocitnete nad hustou vrstvou oblačnosti, připomínající peřinu nebo rozvlněné moře, jindy můžete alespoň pozorovat pomalu se rozpouštějící mlhu v údolí.


Zadov, vzhledem ke své poloze na okraji šumavských plání patří k těm šumavským místům, kde můžeme pozorovat údolí, do kterých se inverzní oblačnost „nalévá“.

Výhled ze zadovské rozhledny si užijete celoročně .




18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page